Coaching

Naast ReAttach interventies ben ik psycho-sociaal counselor, vanuit dit vakgebied zet ik tijdens de interventies coaching in. Deze coaching is onder andere gebaseerd op kortdurend, oplossingsgericht werken. Ik kijk daarbij ook naar de mogelijkheden die jouw netwerk je kan bieden. In combinatie met ReAttach is de coaching een laagdrempelige vorm van emotionele hulpverlening.

Het doel van coaching is het helpen van mensen bij:

  • Het oplossen of beter kunnen hanteren van problemen.
  • Het vinden van antwoorden op vragen.
  • Het benutten van mogelijkheden waar je voorheen niet aan gedacht had.
  • Het versterkten van je sociaal netwerk om tot een oplossing te komen.
  • Het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

ReAttach heeft als groot voordeel dat je niet hoeft te praten over de problemen die je hebt. Toch kan het helpen om naast de ReAttach interventies coaching te krijgen omdat je soms vastloopt in bepaalde onderdelen van je leven. Door middel van de ingevulde vragenlijst en het intakegesprek ontstaat er een compleet beeld van de vraag.  Daarbij bespreken we wat je hoopt te bereiken en welke doelen je hebt. Van daaruit kan ik je dan zowel vanuit ReAttach als vanuit oplossingsgerichte coaching ondersteunen. Hierbij kijken we naar de mogelijkheden die je hebt om met je problemen om te gaan. De combinatie ReAttach & Coaching is daardoor een logische verbinding.

ReAttach kan aan sommige oorzaken en problemen niets veranderen. De manier waarop je ermee omgaat wél.

Denk bijvoorbeeld aan de positieve effecten die je kunt bereiken vanuit ReAttach als het gaat om acceptatie. Stel dat je partner een chronische ziekte heeft, dan kan ReAttach die chronische ziekte dan niet verhelpen, maar mogelijk kun je dankzij ReAttach wel meer rust krijgen over deze realiteit. Hierdoor ben je bijvoorbeeld minder emotioneel, prikkelbaar of angstig, waardoor je  jezelf beter staande kunt houden. Samen kunnen we kijken hoe je daarnaast bijvoorbeeld ontlasting kunt vinden zodat je ook even tijd voor jezelf kunt creëren.